Even voorstellen

Ingeborg van Heumen- van de Mond (1964)IMG_5412

Ik deel je mijn verhaal over de weg naar genezing waarbij Zhineng Qigong een belangrijke plaats in nam en neem je een klein stukje mee op mijn levenspad.

Nadat ik 16 jaar met heel veel bezieling in het basisonderwijs had gewerkt, kreeg ik een hersenvliesontsteking. Dit was voor mij het keerpunt om een andere weg in te slaan. Het werken in het onderwijs was niet meer te combineren met het moederschap; 3 kinderen waarvan de jongste ernstig meervoudig gehandicapt was. Ik voelde het verlangen om naast het moederschap me te richten op de innerlijke scholingsweg en begon dit avontuur met het volgen van de opleiding tot Feng Shui consulent bij Dr. Jes Lim van het Qi-Mag Institute.

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese leer over de energiestroming in en om je huis.

Letterlijk betekent Feng Shui, Wind en Water, twee krachtige natuurverschijnselen die de energie vertegenwoordigen om ons heen. Het doel is om harmonie te creëren en kwaliteit van leven te bevorderen. Je leven wordt beïnvloed door je omgeving. Met Feng Shui kun je de omgeving positief beïnvloeden, zodat er meer balans in je leven ontstaat. Je huis is een afspiegeling van je leven, je zou kunnen zeggen, het is je derde huid. Door meer evenwicht aan te brengen in je huis en de vijf elementen hout, vuur, aarde, metaal en water in balans te brengen, ontstaat er meer harmonie en welzijn, wat weer direct van invloed is op je welzijn, geluk en gezondheid.

Tijdens de consulten die ik deed zag ik dat er meer nodig moest zijn om mensen fit en balans te laten voelen. Ik besloot om de opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut te gaan volgen bij de Volksakademie voor Natuurgeneeswijze gegeven door Henk Goossens.

De holistische kijk op ziekte en gezondheid heeft me heel veel gebracht. Na deze vierjarige opleiding, heb ik nog 5 verdiepende jaarcursussen bij Henk Goossens gevolgd; meditatie en healing 1 & 2, Praktijkjaar voetreflexmassage en praktijkjaar integratie 1 & 2. Aansluitend besloot ik om bij Zen.nl de opleiding tot zenleraar te volgen, deze opleiding heb ik niet afgemaakt. Meditatie heeft me geestelijk veel gebracht maar fysiek ging het slechter met me. De jarenlange 24 uurs-zorg voor mijn gehandicapte dochter begon me op te breken. Ik voelde me op, fysiek maar ook psychisch. Diep van binnen was ik somber, de levensvreugde was langzaam aan het verdwijnen. Mijn energieniveau was laag en ik miste m’n oude beroep, het werken met kinderen, waar ik altijd zo blij van werd. Ik besloot de opleiding Kinderyoga docent te gaan volgen. Een heerlijk jaar waarin ik mijn blijdschap weer kon voelen maar lichamelijk was ik totaal uitgeput. Ik had vele klachten en voelde me ziek en op. Er moest iets gebeuren om het leven weer ten volle te kunnen gaan leven.

Ik zag in 2012 dat er een cursus gegeven werd van Chi Neng Qigong, waardoor je weer fit en gezond zou kunnen worden. Ik volgde de basiscursus, oefende met de CD trouw iedere dag en ging me na een paar weken beter voelen. Mijn levensenergie nam toe, m’n gezondheid verbeterde in een relatief korte tijd, ik sliep weer beter, was helderder in m’n hoofd en kreeg meer zelfvertrouwen. Ik begon literatuur over Chi Neng Qigong te lezen en werd geraakt. Dit was precies wat ik al die jaren ervaren had bij Henk Goossens, bij de Zen meditatie en de Feng Shui filosofie. Alle puzzelstukjes vielen op z’n plek, een feest herkenning, eindelijk was ik weer die vitale, vrolijke, sterke vrouw, die zin had in het leven. Ik besloot de opleiding tot ChiNeng Qigong instructeur te volgen om mensen te helpen naar een vitaler, gezonder en gelukkiger leven. De opleiding heb ik met succes afgerond bij het Chineng Instituut en in 2014 ben ik begonnen met het vervangen van de lessen in Uden. In januari 2015 ben ik thuis in mijn eigen praktijkruimte gestart met lesgeven in kleine groepen zodat er voldoende aandacht is voor eenieder. Cursisten voelen zich beter, vitaler en gezonder. De kwaliteit van slaap verbetert, ze hebben meer energie, meer veerkracht waardoor ze gezonder en gelukkiger in het leven staan.

Ik voel me dankbaar dat ik les mag geven via deze weg. Ik geloof in het zelfgenezend vermogen van de mens en heb aan de lijve ondervonden hoe je door Chineng Qigong weer gezond kunt worden. Naast het lesgeven werk ik met bezieling bij SlowCare het Elzeneindhuis, ik geniet van de natuur, de stilte, onze kinderen en bovenal van iedere dag dat ik leef!

Ik heb je een beetje deelgenoot gemaakt van mijn levenspad en mijn passie voor Chineng Qigong , het is zoveel meer dan oefeningen uitvoeren, het is allesomvattend, een manier van leven in verbondenheid.

Dr. Pang Ming schrijft “Zhi Neng Qigong is a new science” Zo voelt dat voor mij ook. Dit is voor mij de nieuwe weg die we kunnen gaan, thuiskomen in ons hart verbinden met het Qiveld en van daaruit gezond en vanuit onze roeping gaan leven. Dan maken we de sprong van het domein van zekerheid naar het koninkrijk van Vrijheid!

Zijn er vragen of wil je wat meer informatie bel of mail me dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

Tel. 06-40961033

of  0412 455126

Info@qiveld.nl